De ontwikkeling en ontwerp van websites is een proces dat de nodige kosten met zich meebrengt; 60% van deze kosten zitten in de vertaling van een ontwerp van een website. Deze kosten zijn zo hoog omdat er bij de productie van het eindproduct een complex testtraject doorlopen moet worden en het geleverde ontwerp bijgesnoeid moet worden op de resultaten van de verschilende proeven.
Dit heeft  temkane met de techniek van internet browsers, de verwachtingen van de ontwerper en eventuele misvattingen die in die verwaching besloten liggen.

Samen met MediaMedics ontwikkelt Polymessa een ontwerp platform waar ontwerp en ontwikkeling naadloos samengevoegd zijn. Het ontwikkelings traject bestaat uit een onderzoek naar de aard en doelen van het ontwerpen van websites en de grenzen van de techniek die daarin grenzen bepalen. Het uiteindelijke doel?  Het afgeronde product zou het voor ontwerpers mogelijk moeten maken om zonder tussenkomst van een web ontwikkelaar websites van een technisch hoogwaaridg niveau af te leveren. Bovengenoemde techniek grenzen worden verlegd door deze "onder water" op te lossen.