Hieronder kun je een aantal hoogtepunten uit mijn werk vinden. De lijst is nu nog kort maar wordt nog aangevuld.


Steda Research

"Organisaties zijn net mensen"

Dynamische HRM partner Spaink & Partners heeft een blog laten ontwikkelen om hun visie op Human Relations in column vorm te publiceren.

Het blog is geintegreerd met de centrale site, maar heeft een eigen RSS feed zodat lezers van het blog automatisch op de hoogte worden gehouden van nieuwe artikelen en andere updates. Voor bezoekers zonder RSS reader is het mogelijk om zich in te schrijven via e-mail alerts.
Via deze twee routes kunnen de lezers van het blog altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op HRM gebied.

De artikelen op het blog worden geschreven door verschillende auteurs, van binnen en buiten de HRM branche. Zo wordt HRM ook belicht vanuit de context waarin deze ingezet kan worden; bijvoorbeeld de oplossingen die HRM biedt voor de Brandweerdienst Amsterdam verteld door de oud Brandweer Commissaris.

Lees nu meer over HRM op "Organisaties zijn net Mensen", het blog van Spaink & Partners.


Webmedic 2.0

De ontwikkeling en ontwerp van websites is een proces dat de nodige kosten met zich meebrengt; 60% van deze kosten zitten in de vertaling van een ontwerp van een website. Deze kosten zijn zo hoog omdat er bij de productie van het eindproduct een complex testtraject doorlopen moet worden en het geleverde ontwerp bijgesnoeid moet worden op de resultaten van de verschilende proeven.
Dit heeft  temkane met de techniek van internet browsers, de verwachtingen van de ontwerper en eventuele misvattingen die in die verwaching besloten liggen.

Samen met MediaMedics ontwikkelt Polymessa een ontwerp platform waar ontwerp en ontwikkeling naadloos samengevoegd zijn. Het ontwikkelings traject bestaat uit een onderzoek naar de aard en doelen van het ontwerpen van websites en de grenzen van de techniek die daarin grenzen bepalen. Het uiteindelijke doel?  Het afgeronde product zou het voor ontwerpers mogelijk moeten maken om zonder tussenkomst van een web ontwikkelaar websites van een technisch hoogwaaridg niveau af te leveren. Bovengenoemde techniek grenzen worden verlegd door deze "onder water" op te lossen.
 


Peperklip.nl

peperklip.nl

in opdracht van MediaMedics


Today's Brands

Website voor Branding & Communicatie bureau Today's Brands.


PeuterspeelzalenVught.nl

XVO.nl

Ontwerp en ontwikkeling

XVO.nl


Klaver-ct.nl

VeryPersonal.nl

2008 - VBM Business club & MKB

Presentatie voor toenmalig minsiter Ella Vogelaar over de Krachtwijken van Den Haag.


Lowlands 2007

Website voor het populaire festival Lowlands in Biddingshuizen. Net als voorgaande jaren een online presentatie met informatie over het programma, locatie, tickets, leuke Lowlands weetjes, columns van Jack Nouws en nieuw in 2007: een heuse online community. In deze community zitten mashup functies waarmee videos van youtube, foto's en profiel informatie van last.fm kunnen worden toegevoegd aan je LowwLife profiel. Een week na lancering al 1400 gebruikers had de community site al 1400 gebruikers.

Binnen het projectteam heb ik me gebogen over de css stijling van het festival deel van de website, de nieuwsbrief en delen van de community subsite. Bekijk lowlands.nl voor het resultaat.


Essent Awards


Orange Banners

Cross media advertentie campagne voor de orange actie Zoveel mensen, zoveel wensen. Bij een nieuw Orange abbonement mag de consument zelf zijn korting kiezen. Dit wordt uitgedrukt door pasfoto's die samen icoontjes vormen die aansluiten bij een van de speciale kortingsbundels.

Ontwerp animaties op basis van storyboard schetsen.


Ahold.com

Voor de Ahold website zijn verschillende uitbreidingen gedaan na de oplevering van de website. In deze secties zoals o.a. online tegenhangers van jaarverslagen werd een nieuwe opmaak geintroduceerd die voorheen niet mogelijk was. Ook is er een google zoek machine gekoppeld aan de zoekfunctie van de site. Deze diende bovendien nog uitgebreid te worden met een aantal filter opties die niet standaard in google aanwezig zijn en diende de huisstijl van de site in het google onderdeel doorgevoerd te worden.

De nieuw ontworpen onderdelen dienden door middel van css, xsl en asp techniek in een bestaand framework gerealiseerd te worden.


ChrisVanDiemen.com

Het werk van jonge ontwerper Chris van Diemen wordt gepresenteerd in een format waarbij het werk zelf overheerst. De rest van de website bestaat uit sobere bijschriften uitgelijnd op een grid. Door een dubbele navigatie interface is het mogelijk om dooelgericht in de site te browsen of door het werk heen te 'zappen' .

Om het geheel soepel en gebruiksvriendelijk werd op basis van een visueel een interactie model uitgewerkt en storyboards opgezet voor animaties. hierna zijn deze in Flash geimplementeerd.


Horeca Kamer

HorecaKamer.nl


Voedingscentrum Voorlichtingsgam

Om kinderen op het mbo goed inzicht te geven in gezonde voeding zijn flashgames ontwikkeld. Daarbij ligt de nadruk op het leggen van relaties tussen bepaalde voedingssoorten en voedingswaarde, om zo een beeld te krijgen van een gebalanceerd dieeet.

Op basis van aangeleverd ontwerp zijn werkbaar spel model opgezet en animaties ontworpen.


BeautyBodyBalance.nl

Workshops


Buomadian Jaghi - The Acting Prince

Bekende van de clip Voor je kijken doorlopen van de jeugd van tegenwoordig, opsporing verzocht.

Boumadian.com


DagbestedingDWO.nl

Drechtstedenpolis.nl 2007

Website drechtstedenpolis.nl


Rotterdam School Of Management -

Voor de Rotterdam School of Management (RSM) moest het mogelijk worden gemaakt voor aankomende studenten uit het buitenland voor aankomst in Nederland een appartement naar keuze te reserveren. Middels verschillende selectie criteria zoals afstand tot de faculteit, wel of geen huisgenoten, kinderkamers en natuurlijk prijs en woonruimte kan een woonruimte uitgezocht worden. Bij inschrijving wordt het huurcontract van de specifiek woning in pdf vorm gemaild.

Om de gevraagde reserveringstool te realiseren is er een overzichtelijke flow opgezet in samenwerking met de administratie afdeling van RSM. Op basis van dat schema werd een zoek tool voor het aanzienlijk varierende aanbod van woningen gebouwd en gekoppeld aan een database. Voor de interface moest een op zichzelf staande stijl worden opgezet die aansloot bij de algemene huisstijl van RSM.


Rimaco-Electro.nl

Shell Sociaal Jaarverslag 2006

Als web tegenhanger voor het geprinte sociaal jaarverslag van Shell Nederland BV zijn is een site ontwikkeld met extra toelichtig op de items die in het geprinte verslag behandeld zijn. Zo zijn in de site een video documentaire, extra overzichten en jaarcijfers, illustrerende cases te vinden die niet in het geprinte jaarverslag (kunnen) voorkomen.

Opzetten van het technische framework van de website op basis van vooraangeleverd grafisch en interactie ontwerp. Doormiddel van javascript worden interactieve functies toegevoegd aan de anders 'platte' webpagina's.


Schueler.nl 2002

Autobedrijf Schueler, volkswagen dealer ontwerp.


Van Bennekom - 2001

Volkswagen dealer van bennekom


Cartel Internet Services 2001

Website php ontwerp door Stip


Cursuscentrum Barneveld

Websie met catalogus inhoud.


Triade.nl - 2001

Triade tent & Party rent was genomineerd voor de High Profile Internet Award 2001.


Cartel Presentatie Disc 2000


Waveworld.nl - 2002

WaveWorld.nl was a website for the guitar shop of the same name. It was my first payed solo project. Unfortunately they went bankrupt in 2003.

Photography and Logo concept & production: The Stonetwins